blog

Bo på liten lägenhetsyta

Det är en bra idé att ha en egen separat bostadsytor även om du är i en kompakt levande lägenhet. Att bo i en liten lägenhet har sina fördela men också sina nackdelar.  Om du har tillräckligt med utrymme och vill ha en känsla av personligt utrymme, kan det vara en bra idé att göra lite ombyggnad på ditt hem.

Först av allt, försök aldrig att göra den minsta platsen till den största. Även om det kan vara sant, små bostadsutrymmen är bra om de har möbler som kan rymma andra människor. Du kanske bara måste köpa mindre möbler för att kompensera för alla möbler som måste bytas ut eller som tar upp för mycket plats i lägenhet.

Det bästa sättet att behålla ditt personliga utrymme är att lägga till utrymme och skapa områden där du kan bo, arbeta eller sova samtidigt som du har integritet. Du bör använda speglar på väggar och tak för att reflektera ljus till ditt rum. Glasdörrar kan ge en hel del avskildhet, men glasdörrar kan också se rörig ut. Du kan använda fönster eller andra saker för att skapa en mindre rörig look och hålla ditt rum ser sitt bästa.

En stor sak med att använda speglar är att de kan skapa en mängd olika ljuseffekter. Vissa människor älskar utseendet på glas på sina väggar och tak, medan andra njuta av utseendet på en hel vägg upplyst underifrån. Dessutom kan du hänga lyktor och elektriska lampetter över dina speglar för att lägga till en touch av nattlig belysning. Du kan sätta upp vägglampetter vid bord och bordsskivor, och du kan även använda hängande ljus och lampor runt rummet.

Planera lägenhetens utrymme

Att ha en yta som rymmer sovrum, vardagsrum och ett kontor i ditt hem kan hjälpa dig att frigöra lite ordning på utrymmena. Om du sätter möbler på en annan plats, kan du partitionera från rummet, men om du bara lägger möblerna bort för att placeras någon annanstans, kan du lämna den öppen och blockera ut den andra sidan. Att hålla den sidan av rummet borta från möbler och draperier är bara en del av att skapa en känsla av utrymme. Oavsett om du är i en liten ettrums lägenhet eller bor i studentkorridor, kan  ett rum som blir hemtrevligt och personligt.

Även om du inte planerar att förvandla din lilla levande lägenhet till ett hemmakontor, kan det fortfarande användas som ett hemmakontor. En uppsättning skrivbord och en dator är ett utmärkt sätt att ha en plats där du kan arbeta med ett projekt och njuta av känslan av att vara hemma, även om du är på en ny plats.

moblerasnyggt.se finns mer information om inredning.