blog

Upptäck Egypten

Kairo, Egypten är en stad i Deltaregionen Nilen i norra delen av landet. Det är en gammal och vacker stad som har lockat många besökare under de senaste åren. Kairo är ett mycket populärt turistmål. Det har tre huvudsakliga områden – gamla stan, New City och Tahrir. Vart och ett av dessa tre distrikt har många saker att se och göra.

Gamla stan är en av de mest besökta turistattraktionerna i Kairo. Den har en mycket intressant historia. I Gamla stan finns flera gator av gamla byggnader och skulpturer. Några av de bästa byggnaderna här är Aswan High Court, egyptiska museet och Kairopalatset. Majoriteten av byggnaderna har massor av artefakter som statyer, soffor, mattor, keramik och andra dekorativa föremål. Utomhusområdena i Gamla stan ger också en utmärkt utsikt över denna gamla plats. Den nya staden är distriktet som inkluderar Tahrir Square. Här kan du se de majestätiska pyramiderna och andra historiska monument.

Även om kostnaden för boende i Kairo är mycket hög, är det fortfarande möjligt att få en bra hotellaffär för ett lågt priset finns många fina hotell i Kairo. Några av de mest anmärkningsvärda hotellen är Aswan Hotel, Marriott Cairo City Hotel, Intercontinental Hotel Kairo, Royal Standard Hotel, Cairo Royal Hotel, Kairo Hotel och Prince Alwaleed Bin Talal Hotel. Med de stigande kostnaderna för hotellboende är det viktigt att boka dina rum tidigt så att du inte missar erbjudandena på billiga Kairo. Erbjudandena finns på Internet mot en liten avgift, men de kräver inte att du bokar dina rum i förväg.

Turister kan få en hel del på hotell genom att använda sin reseförsäkring för att försäkra sina utgifter. Reseförsäkringen täcker dig för ett ansett antal nätter. Om du köper reseförsäkring i Kairo, bör du kontrollera om det täcker Egypten.

Besök visumblogg.se för mer inspiration om resor.