WordPress

Välja den bästa typen av inlägg för din WordPress-webbplats

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) med öppen källkod som används av tiotals miljoner webbplatser, inklusive Vita huset och stora varumärken. Det är gratis och lätt att använda.

Plugins för WordPress är program eller appar som gör att du kan lägga till nya funktioner på din webbplats, på samma sätt som du installerar en app på din iPhone. Det finns tusentals kostnadsfria plugins, och vissa är till och med högkvalitativa premiumversioner med prioriterad support från utvecklarna.

Sidor vs inlägg för SEO

När du väljer den bästa typen av inlägg för din WordPress-webbplats är det viktigt att tänka på hur det kommer att hittas i sökmotorresultaten. Inlägg är ofta mer flexibla än sidor och kan kategoriseras eller taggas.

Sidor är dock i allmänhet mer statiska och bör förbli trogna sitt syfte över tid – till exempel en kampanjsida som endast är tillgänglig under vissa marknadsförings- eller reklamkampanjer. De är också mycket svårare att redigera, eftersom de kräver kunskaper om kodning.

Om du inte är säker på vilken posttyp du ska använda är en bra början att lära dig mer om webbplatsens mål. Oavsett om du vill marknadsföra ditt företag, ett evenemang eller en sak väljer du den bästa inläggstypen för dina mål. På så sätt kan du göra dina inlägg så relevanta och engagerande som möjligt. Dessutom kan du optimera dem för sökmotorer. Detta kan du göra genom att lägga till rätt nyckelord och se till att titlarna på dina inlägg är korta och enkla nog för att indexeras i sökmotorerna.

Hur man väljer de bästa WordPress-teman

WordPress-teman är ett kraftfullt verktyg för att leverera högkvalitativa webbplatser som är lätta att hantera. De låter dig skapa en webbplats som matchar din vision och ditt varumärke. Att välja ett tema kan dock vara skrämmande på grund av det enorma antalet alternativ som finns tillgängliga. Här är några tips som hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut:

Gratis teman för nybörjare

Det finns tusentals gratis WordPress-teman tillgängliga, varav många är föremål för en officiell granskningsprocess. Detta garanterar att de teman som finns i WordPress Theme Directory är av hög kvalitet och erbjuder bra support.

Betalda teman för avancerade användare

Det finns många premium WordPress-teman tillgängliga på marknaden, varav de flesta har ytterligare funktioner och funktioner. Betalda teman innehåller till exempel ofta ett brett utbud av förbyggda webbplatsmallar, så att du kan starta olika typer av webbplatser med ett enda klick.

Responsiva teman för mobila enheter

En av de viktigaste sakerna att leta efter i ett WordPress-tema är dess responsiva design. Detta säkerställer att din webbplats ser bra ut på mobila enheter som surfplattor och smartphones.

Teman som är redo för e-handel

En del WordPress-teman har också WooCommerce inbyggt. Dessa är idealiska för företag med onlinebutiker.

Multipurpose-teman för alla nivåer

Oavsett om du är en nybörjare eller en avancerad användare ger ett tema med flera användningsområden dig den flexibilitet du behöver för att bygga en högkvalitativ webbplats. Några av de bästa multipurpose WordPress-teman är tillgängliga gratis, till exempel Mesmerize och Yatri.

5 anledningar till varför WordPress-webbplatser är populära bland småföretag

WordPress är en programvara med öppen källkod som driver över 43 % av webben, från bloggar till e-handelswebbplatser med mera. Det är också ett populärt val för småföretag eftersom det är lätt att använda och skalbart.

Det är en säker plattform

WordPress-webbplatser är otroligt säkra och har färre sårbarheter än andra innehållshanteringssystem, vilket gör dem idealiska för e-handelssidor och andra företag med känsliga data eller personlig information. Plattformens kodningsmetoder och frekventa uppdateringar bidrar till att hålla hackare på avstånd.

Det är ett intuitivt gränssnitt

V WordPress användargränssnitt är en mycket konsekvent upplevelse oavsett om du skapar ett blogginlägg eller en sida. Denna lätthet i navigering och arbetsflöde gör det till ett perfekt verktyg för nybörjare.

Det är en flexibel plattform

Den uppsjö av funktioner och funktionalitet som finns på WordPress innebär att alla webbplatser kan byggas med plattformen. Denna flexibilitet innebär att alla företag kan bygga en webbplats som passar deras behov och mål.

Det är ett otroligt kraftfullt och mångsidigt CMS

WordPress-kärnan är skriven i PHP, vilket innebär att den är helt serverbaserad (vilket betyder att den körs på servern som din webbplats är värd på). Detta ger dig fullständig kontroll över hur din webbplats ser ut och fungerar.

Det är ett gratis system med öppen källkod

Den öppna källkodsandan i WordPress innebär att det kontinuerligt utvecklas av hundratals användare och utvecklare, vilket leder till ständiga förbättringar och ansvarstagande. Detta är en viktig anledning till att det har blivit så populärt bland både professionella och amatöranvändare.

Hur man installerar WordPress-plugins

Plugins är ett utmärkt sätt att lägga till funktionalitet till din WordPress-webbplats utan att behöva ändra kärnfiler. De kan förbättra säkerheten, skapa ett skyltfönster, förbättra din SEO och mycket mer. Men innan du börjar lägga till plugins på din webbplats är det viktigt att veta vad de är och hur du installerar dem korrekt.

I grund och botten är ett insticksprogram ett kodpaket som utökar WordPress genom att koppla in sig på åtkomstpunkter, även kallade filter- och åtgärdskrokar, i WordPress källkod. Dessa krokar anropar insticksmodulets funktioner vid specifika tidpunkter och ändrar WordPress standardbeteende.

När du letar efter ett insticksprogram ska du se till att det har testats och är säkert. Det är en bra idé att ladda ner insticksprogram från välrenommerade källor som WordPress Plugin Directory, premiumkatalogsajter som CodeCanyon och pålitliga insticksprogramutvecklares webbplatser.

För att installera ett insticksprogram måste du besöka menyn Plugins i din WP-instrumentpanel och klicka på Upload Plugin. Hitta sedan den ZIP-fil som säljaren skickade dig och dubbelklicka på den för att öppna den.

Let’s Review är ett gratis WordPress-plugin som låter dig visa recensioner på din blogg eller webbplats. Det är lätt att använda och stöder ett stort antal olika funktioner. Det låter dig lägga till obegränsade kriterier, för- och nackdelar, bildgallerier, barer, stjärnbetyg, anpassade ikoner och animationseffekter.

Det innehåller också SPAM-skydd, inklusive 5 skyddslager – Honeypot, 4 CAPTCHA-alternativ (FriendlyCaptcha, hCaptcha, reCAPTCHA v2 Invisible och reCAPTCHA v3), Akismet, Blacklist och Review limits. Du kan till och med anpassa formulärstilarna så att de matchar ditt tema och andra formulärplugins.

Vilket WordPress-hotell är rätt för dig?

WordPress är ett kraftfullt innehållshanteringssystem som kan användas för att skapa bloggar, webbplatser med mera. Programvaran har funnits i flera år och används av miljontals människor världen över.

När du väljer värd vill du försäkra dig om att din webbplats kommer att ligga på en pålitlig server som är optimerad för WordPress. Detta kommer att bidra till att påskynda laddningstiderna och öka webbplatsens prestanda.

Managed Hosting

De flesta hanterade värdar är utformade för WordPress-webbplatser, och supportteamet är utbildat för att hantera WordPress-problem. Det innebär att de har större sannolikhet att upptäcka och åtgärda problem snabbt, vilket förhindrar att du drabbas av driftstopp eller att din webbplats kraschar.

De bäst hanterade WordPress-värdarna erbjuder en mängd användbara verktyg och funktioner som hjälper dig att driva din webbplats mer effektivt. Dessa inkluderar automatisk skanning av skadlig kod, uppdateringar av insticksprogram och säkerhetskopiering.

WP Engine

Managed WordPress-hosting är ett utmärkt val för webbplatser med hög trafik som kräver mycket underhåll och säkerhet. De erbjuder en högpresterande plattform som är byggd på Amazon Web Services och Google Cloud, vilket ger dig bästa möjliga hosting för din webbplats.

GreenGeeks

GreenGeeks gör en 300-procentig grön energimatchning för varje hostingplan, och de samarbetar med den ideella organisationen One Tree Planted för att plantera ett träd med varje hostingplan. De erbjuder tre nivåindelade WordPress-hostingplaner och säkerhetsfunktioner som SSL-certifikat och DDoS-skydd ingår i alla planer.

WordPress är ett populärt innehållshanteringssystem som är otroligt enkelt att använda. Det finns gott om alternativ när det gäller WordPress-hosting, och lite forskning kan hjälpa dig att hitta det som passar bäst för dina behov.